Geotagging

Szerző:

2009 január 9Keresőoptimalizálás

Az I-do-web blogon már hónapokkal korábban olvashattunk egy összeszedett leírást arról, hogyan is tudjuk a posztjainkat, oldalainkat Geotaggelni, erre milyen lehetőségek vannak, miért is jó ez nekünk. A teljes írás elérhető itt: Geobloggolás – Hogyan Geotag-geld a blogod

Aztán néhány napja a Google Lat Long blogon lehetett olvasni, hogy a Blogger szolgáltatás is bevezette a geotagging-et, és miután a Blogger a Google tulajdonában van, azt hiszem nem mehetünk el egy ilyen lépés mellette szó nélkül.

geo tag icon

Én a seonyár2008 verseny óta vagyok elkötelezett híve a történetnek, úgy gondolom, hogy azt a pár sor kódot senkinek nem fáj betenni az oldalába, ezért tegye is meg :)
Az IP cím alapú behatárolás itthon elég rosszul működik, talán egyszer majd lesz erre is normális megoldás.

A földrajzi elhelyezkedés megállapítása fontos a Google számára, és egy jóideje már ezeket is “beleszámítva” állítja nekünk össze a találati listákat.
(Google rangsorolás földrajzi paraméterek alapján)

A jövőben ennek jelentőssége és alkalmazása méginkább fokozódni fog szerintem, figyelembe véve a mobilos kereséseket is.

A Google Webmaster Centralban egyébként ország szinten meg tudjuk határozni, hogy milyen területre “célpzzuk” az oldalunkat, de ez így már elég tág, főleg abban az esetben, ha valamilyen helyhez köthető, lokális szolgáltatást nyújtunk. Ebben az esetben sokat segíthet a megfelelő földrajzi koordináták elhelyezése az oldalon. Geotaggelni kell, nincs mese.