Navigációs keresések, a Google Suggest is segít

Szerző:

2009 december 9Google

A keresést és a felhasználók életét is könnyíteni kívánt megoldások sorában úgy tűnik itt a következő lépés a Google felől. A keresések egy részét úgynevezett “navigációs” keresések alkotják, mikor is a felhasználó gyakorlatilag tudja, hogy milyen oldal kíváncsi, de annak a pontos URL-jét nem ismeri, vagy ismeri, de a böngésző címsora helyett a keresőmezőbe írja be azt.

A mostani újítás során a Google Suggest egy adott keresőkifejezés írásakor, a listában legfelül, az írt kifejezéshez legjobban illeszkedő és létező oldal URL-jét is beteszi, így csak rá kell mozognunk, és már megyünk is a kívánt helyre. Google találati lista nélkül. Egyelőre a google.com-on sikerült előcsalni, és csak pár nagyobb oldalnál megy.

Ügyes megoldás, és azt is lássuk, hogy ha nem is egy nagyon jelentős, de egy bizonyos részét a Google ilyenkor nem a saját oldalára viszi – ahol hirdetések vannak -, hanem egyből a kívánt helyre navigál. (Csak mert mindig megy a sárdobálás, hogy a saját oldalait részesíti előnyben a találati listában.)

(A felfedezésért köszi @sallaidani-nak, aki azt kérte, hogy kövessétek twitteren! :)