Hova sietünk? Hova siessünk?

Ezt ma SEO fórumon találtam, igazi gyöngyszem. Igazából csak reménykedek, hogy nem komolyan gondolta.

“Mondjuk ezzel a 8-10 mp mizériával nem tudok mit kezdeni: ) Valamikor 99 környékén lett nekem itthon netem, akkor még modem-s idők voltak, és az újabb generáció már nem tudja mi az mikor összefüttyül két modem: ) 56K Yeahhh… Nos, mit akarok ezzel mondani, azt, hogy akkor szinte minden weblap lassu volt, sőt katasztrófálisan… most meg ha egy weblap nem tölt be 0000000.00000101111 mp alatt, már Pánikbeteg az ember LoL…és 8-10 mp ALATT KELL KÉNYZSERESEN Eldönteni, hogy marad vagy sem…NeMár…NeMár… Akkoriban nagy “divat” volt a chat, és rengeteg xir-xar kliens volt, de még is tömegek mentek vissza még ha 10-15 percet is töltött a weboldal…

Ezzel a kis történettel csak azt akartam szemléltetni, hogy türelmetlenek lettünk, és valaki ebből megint tudni írni pár e-book és konferenciát tartani, sőt még tanítani is fogják, hogy 8-10 mp…LoL meg a kisf…om.

SZERINTEM”

Az, hogy türelmetlenné váltunk, az jogos. De az is tény, hogy régebben a keresők nem működtek ilyen hatékonyan mint most, és amúgy is sokkal de sokkal kevesebb tartalom volt elérhető. Mondjuk magyar nyelven. És ha egy információt csak egy adott oldalról tudtál beszerezni, akkor megvártad amíg lejön az oldal. Ma viszont, ez már nem így megy, a világ felgyorsult – micsoda közhely :) -, mi pedig ha nem kapjuk meg amit keresünk, akkor csinálunk egy új keresést, vagy keresünk egy másik oldalt. Ami jó esélyel a konkurenciáé.

Szóval törődjünk a sebességgel, nem véletlenül törődik vele a Google is. Pl. az Adwords-ben, a kulcsszavak Quality Score-jának megállapításánál ez is tényező.

Nem arról van itt szó, hogy megint valaki pénzt akar ebből csinálni. A net vátozik, a netes viselkedésünk változik. Vagy igazodunk ehhez, vagy süllyesztő lesz a vége.

Egy Hozzászólás - “Hova sietünk? Hova siessünk?”
  1. RolFic

    Tényleg bugyutaság a fenti SEO fórum hozzászólás.
    Szerintem sokan vagyunk akik ismerik a jó krehácsolós 56k-s modemet, és egy biztos: senki sem szeretett várakozni! Akkor sem, és most pedig még kevésbé!

    Én max 5 mp-et adok egy oldalnak, hogy letöltődjön. Ha van egy lassú intro, amit nem lehet átugrani… szevasz, zárom is be!

    Igenis nagyon fontos a gyorsaság! Aki lemarad, kimarad… senki nem fog várakozni 10 mp-et a betöltésre!