Hova sietünk? Hova siessünk?

Szerző:

2009 február 10Keresőoptimalizálás

Ezt ma SEO fórumon találtam, igazi gyöngyszem. Igazából csak reménykedek, hogy nem komolyan gondolta.

“Mondjuk ezzel a 8-10 mp mizériával nem tudok mit kezdeni: ) Valamikor 99 környékén lett nekem itthon netem, akkor még modem-s idők voltak, és az újabb generáció már nem tudja mi az mikor összefüttyül két modem: ) 56K Yeahhh… Nos, mit akarok ezzel mondani, azt, hogy akkor szinte minden weblap lassu volt, sőt katasztrófálisan… most meg ha egy weblap nem tölt be 0000000.00000101111 mp alatt, már Pánikbeteg az ember LoL…és 8-10 mp ALATT KELL KÉNYZSERESEN Eldönteni, hogy marad vagy sem…NeMár…NeMár… Akkoriban nagy “divat” volt a chat, és rengeteg xir-xar kliens volt, de még is tömegek mentek vissza még ha 10-15 percet is töltött a weboldal…

Ezzel a kis történettel csak azt akartam szemléltetni, hogy türelmetlenek lettünk, és valaki ebből megint tudni írni pár e-book és konferenciát tartani, sőt még tanítani is fogják, hogy 8-10 mp…LoL meg a kisf…om.

SZERINTEM”

Az, hogy türelmetlenné váltunk, az jogos. De az is tény, hogy régebben a keresők nem működtek ilyen hatékonyan mint most, és amúgy is sokkal de sokkal kevesebb tartalom volt elérhető. Mondjuk magyar nyelven. És ha egy információt csak egy adott oldalról tudtál beszerezni, akkor megvártad amíg lejön az oldal. Ma viszont, ez már nem így megy, a világ felgyorsult – micsoda közhely :) -, mi pedig ha nem kapjuk meg amit keresünk, akkor csinálunk egy új keresést, vagy keresünk egy másik oldalt. Ami jó esélyel a konkurenciáé.

Szóval törődjünk a sebességgel, nem véletlenül törődik vele a Google is. Pl. az Adwords-ben, a kulcsszavak Quality Score-jának megállapításánál ez is tényező.

Nem arról van itt szó, hogy megint valaki pénzt akar ebből csinálni. A net vátozik, a netes viselkedésünk változik. Vagy igazodunk ehhez, vagy süllyesztő lesz a vége.