Kétlépcsős azonosítás (2 step verification) a Google fiókoknál, magyarul!

Szerző:

2011 július 13Google Szubkult

Most kaptam egy sajtóanyagot, miszerint már magyar nyelven is elérhető a Google két lépcsős hitelesítési megoldása. Én már használom egy ideje, teljességgel elégedetten, és megnyugtató biztonságot biztosítva a Gmail, vagy egyéb fiókok használata esetében. Így visszatekintve mondjuk az elmúlt negyed évre, szerintem ennyi jelszó és hozzáférés korábban még nem került ki a netre, elég ha az Anonymousra vagy a Lulz “munkáira” gondolunk. Tényleg, mikor cserélted utoljára a jelszavad a fontosabb helyeken? :)

Ezért bátorkodom tehát itt is felhívni a figyelmeteket, hogy szánjatok időt a beállításokra, most már van magyar segítség is!

A sajtóközlemény szövege:

Budapest, 2011. július 13. – Mától magyarul is használható a Google fiókok kétlépcsős azonosítása, mellyel személyes adatainkat, üzeneteinket még nagyobb biztonságban tudhatjuk.

A kétlépcsős azonosítás – hasonlóan az online bankolási rendszerekhez – egy általunk megadott és egy kapott adat hatékony kombinációja.

A Fiókbeállítások között kiválaszthatjuk és személyre szabhatjuk a kétlépcsős azonosítás használatát. Amint kiválasztottuk ezt az opciót, a fiókunkba történő bejelentkezéskor egy extra ablak jelenik meg, ahova beírhatjuk az SMS-ben kapott kódszámot, melyet maximum 30 napig használhatunk:

A kétlépcsős azonosításról további információ itt olvasható.

Jobban elolvasva a sajtóanyagot cseppet zavaros, de ne aggódjatok, a magyar segítség nyújtó oldal minden kérdésre választ ad! Igen, arra is, hogy mi van akkor, amikor valamilyen alkalmazás bedrótozva használja a jelszavunkat, és nincs lehetőség a második lépcsős azonosítót beírni.

(A videó szövege magyarra állítható, ha alapból nem az lenne!)

Állítsátok be, egyáltalán nem macerás a használata, ellenben megbízható védelmet nyújt.