Újabb SERP tuning | További találatok megjelenítése

Szerző:

2009 augusztus 5Google Keresőoptimalizálás

A Google-nél biztos olvasták Rung András írását az ergománián, miszerint a Szörcs barátságosabb, mint a Google, ezért aztán gyors csiszolgatásba kezdtek. Meg nem erősített információk szerint azonban más van a háttérben :)

Az Ajax-osítás rögös útján továbbhaladva most épp egy olyan feature-t kap a SERP (Search Engine Result Page), miszerint egy-egy – releváns(?) – találat alatt megjelenik a következő link, amire kattintva az adott oldalról további találatokat kapunk, közvetlenül az oldalba benyitva:

A “seo blog” kifejezésre keresve előcsalható az újítás egyszerűen, meg gondolom még egy rakás más kifejezésre is persze :)

Az, hogy a lenyiló részben mennyi oldal van megjelenítve nem állandó, láttam 4 illetve 5 oldalt is felhozni. Az opció előjön bárhol, nem csak a legelső találatoknál. Valószínűleg ha egy domain alól több erős oldal is van ami relevánsan kapcsolódik, akkor azokat teszi oda. Picit ellensúlyozva ezzel azt a “szigorítást”, miszerint a találati oldalon a Google egy domain alól csak 2 találatot mutat meg. (Subdomainből több is lehet.)

Az biztos, hogy a link elég figyelemfelkeltő, és miután újdonság, elég sokan fognak kattintani rá, további találatokat szemlézve ezáltal az oldalunkról. Ezzel csak arra akarok célozni, hogy a jó tartalom, a jól megírt TITLE és a jó META Description sokat jelenthet! Figyeljünk rá!