SEO eszközök Linuxra

A kedvenc operációs rendszerünket használók sajnos nincsenek olyan jól ellátva SEO eszközökkel, mint Windowst használó társaik. Elég sok esetben jól jönnek ezek a programok, bár kétségtelen, hogy pénzbe kerülnek, és gyakolatilag egy kis programozással, ám rengeteg idővel ingyen is elérhetjük ugyanazt az eredményt amit nyújtanak.

A kevés fellelhető program közül most a Link Assistant szoftvereit emelném ki, bár nem vettem meg őket, de az ingyenes letölthető Trial verziók is elég jól bemutatják a képességeiket. A programok java alapúak, tehát a megfelelő környezetre szükség van hozzájuk. Aztán mennek gond nélkül. 67 keresőt, API key-eket támogatnak, van bennük Human Emulation, stb.

Link Assistant

A LinkAssistant segítségével a siteunk link popularity értékét növelhetjük, megkímélve magunkat a link building fárasztó és időigényes folyamatától. Vagy legalábbis egy kicsit egyszerűsíthetünk rajta. Alapvetően adja magát a program kezelése. Elősször is link partnereket kereshetünk mindenféle szempontok alapján. pl. kulcsszavak. Itt aztán még egy rakat szűrőn át tudjuk őket engedni, hogy szűkítsük vagy bővítsük a listát. Csinálhatunk link kategóriákat, template-eket, importálhatunk, exportálhatunk, kontakt gyűjtésre, illetve azonnali e-mail küldásre is lehetőség van a potenciális linkpartnerek számára, stb. Elég feature gazdag a cucc. 147 dollárba kerül.

RankTracker

A RankTracker is egy elég jó kis időt megtakarító alkalmazás, ezzel, mint a neve is mutatja, a különböző keresőkben, különböző kulcsszavakra elért helyezésünket tudjuk ügyesen megjeleníteni, rendezni, és nyomon követni. 67 dollár érte nem rossz ár.

SEO SpyGlass

A SEO SpyGlass tulajdonképpen egy konkurencia/versenytárs elemző szoftver, melynek a segítségével az “ellenség” lépéseit, technikáját, helyezéseit, linkjeit, stb. tudjuk figyelni. Röviden.