Szűkít(?) a Google – Csak kettő maradhat

Szerző:

2007 december 8Google

News flash from Las Vegas PubCon. Matt Cutts informed us that Google will very soon begin treating subdomains and subdirectories the same in this fashion: there will be only 2 total urls from a domain in any set of search results, so no more getting 3, 4 or however many spots via subdomains. We didn’t get any more information than just that basic heads-up.

Nincs igazából mit sokat magyarázni ezen. Ha bevezetik ezt az új filtert, akkor a SERP-ben csak 2 URL lehet majd jelen egy domainről. Beleértve a subdomaineket, valamint az alkönyvtárakat is.

Jelenleg nincs ilyen limit, szóval akár egy vagy több találati oldal tele lehet egy domainról vagy subdomainről jövő találatokal.

Megosztja a közvéleményt az új feature híre, van aki üdvözli, és van aki azt mondja, hogy akkor hiszi majd el, hogy igaz, ha a “google” szóra keresve, valóban csak 2 google.com domaint tartalmazó találatot lát majd. Mondjuk ez tök jogos, és felvet kérdéseket.

Mi a céljuk vajon ezzel a lépéssel?
Egyfelől értem, hogy vissza akarják szorítani a subdomainekkel operálókat, és másoknak is helyt adni a SERP jó helyein. Erősíteniük kell viszont a valóban 2 legrelevánsabb találat kiválasztásában. Nyilván nem csak annyit tesznek majd, hogy az első 2 találat marad (egy domainről), a többit pedig levágják :)

Persze az is lehet, hogy semmi nem lesz belőle. 2008 elején kiderül.