Adsense az RSS feedekben

Szerző:

2008 augusztus 15Adsense / Adwords

Ma reggel – de lehet már tegnap is – már elérhető volt a Google Adsense fiókomban a hirdetések hozzáadása az RSS feedekhez lehetőség.

google adsense for RSS feeds

Első léoésként meg kell adnunk egy feed-et, ahol szeretnénk hirdetéseket megjeleníteni. Jelen esetben és megadtam a seo blog feed-jét, ami http://www.seoblog.hu/feed/ .
A detektálás után beállíthatjuk a feed nyelvét, illetve kiválaszthatjuk, hogy akarunk e statisztikát a feedtartalomra feliratkozottak számáról, illetve a kattintásokról.

Ha ezzel megvagyunk, akkor a Google generál nekünk egy “új” feed címet, nekem ez lett: http://feedproxy.google.com/~r/seoblog/oWOF/

A teendőnk ezután az, hogy az összes feedforgalmat az új címre írányitjuk. Különböző platformok alatt ez egyszerű (Blogger, WordPress, TypePad, MySpace, Podcasting), ezek beállításához a Google segítséget is ad.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor a weboldalunkon megjelenő Adsense hirdetésekhez hasonlóan, be tudjuk állítani, hogy milyen típusú (csak szöveges, képek is) hirdetések jelenjenek meg a feedben. Állítható a hirdetés elhelyezkedése (alu, felül), illetve gyakorisága (minden feed elem, minden második feed elem, stb.).Tudunk csatonákat létrehozni itt is, valamint a színezés is megoldható a testreszabhatóság jegyében.

A befűzött feed-eket pedig egy új címen érhetjük el, innen tudjuk is menedzselni őket: http://feedburner.google.com. (Ide egy létező Google Account segítségével léphetünk be.)