Bing white paper webmestereknek

A Google keresőoptimalizálási útmutatója után a Bing-hez is kiadtak nemrég egy guide-ot webmestereknek, Bing: New Features Relevant to Webmasters címmel. (A link alatt a .pdf változat tölthető.)

A 24 oldalas dokumentum szépen végigviszi, hogy mik motiválták a készítőket, amikor ilyenre alkották a Bing-et, mire jók a kategorizált találatok, hogy tudjuk kikapcsolni a Document Preview-t, milyen új utasításokkal adhatunk utasításokat a Bing crawlerének az MSNbot-nak, stb.stb.

Egy rakás dolog amit a doksi érint, sajnos még el sem érhető kishazánkban, és ahogy jelen pillanatban a kereső a hazai körülmények közt teljesít, hirtelen felindulásból azt mondanám, hogy nem is érdemes átfutni, felesleges időpazarlás.

Aki képben akar lenni, és nagyon bízik benne, hogy a Bing a kezdeti sikerek után tovább tud piacot hasítani a Google-el szemben, és úgy gondolja, hogy idehaza is jelentős térnyerésre számíthat, az mindenképpen olvassa végig.

Talán még az az idő és eljön, amikor alapjaiban véve kell majd máshogy optimalizálni Bing-re mint Google-re. Ha egyáltalán lehet ilyet mondani.

Addig is amíg értelmesen használhatóvá válik itthon a kereső, irány a Bing Webmaster Center és a Bing Webmaster Blog.

A Google Analytics egyébként már ismeri végre a Bing-et mint kereső, így a referrerek közt megtalálhatjuk “végre”. Hozott már valakinek forgalmat? :)