Miért nincs Adsense fiók reset?

Az ugye köztudott, hogy nekem nincs szerencsém a Google Adsense-el. Született már a témában pár poszt korábban :)

Okés, értem, hogy le kell tiltani azokat a fiókokat, amik nem megfelelően működnek. Invalid kattintások, stb.

Egy valamit azonban nem értek. Itt vagyok én átlag Google felhasználó. Használom a cég remek szolgáltatásait, egy azonosítóval férek hozzá és lépek be mindenhova, és ez jó. De ha egyszer az Adsense-ből ki lettem tiltva – saját vagy más “hibája” miatt -, akkor annak annyi.

Fellebezéseknek nincs helye, gyakorlatilag választ sem kapok a felvetésemre, hogy szerintem gond van a tiltással, hiába adok meg nekik minden adatot, szerverlogot amit kérnek, esélyem sincs, hogy újra a rendszer tagja lehessek.

Regisztrálnom kell egy új felhasználót. De hányszor, és minek? Nem lehetne valami reset, ami 2-3 hónap múlva alaphelyzetbe állítja a dolgokat, adva ezzel egy új “esélyt”? Vagy nem lehetne, hogy a felülvizsgálati kérelmeket normálisan szemügyre vegyék? Úgy tűnik nem. Szomorú.

2 hozzászólás - “Miért nincs Adsense fiók reset?”
 1. image designer

  Teljesen együttérzek, engem 2x vágott ki google bácsi az adsense jóból – az elsőt megértettem, kezdőként nem megfelelő tartalomra került adsense rekmlám.

  NAde másodjára? – több kifizetés és minden szabály betartása mellett egyszercsak bang, kiraktak megint (illetve szegeny csaladtagot – ezentúl nem lesz képes adsense-et használni, nem mintha tudná mi az a google:) Legjobb tudásom szerint mindent legitimen csináltam.

  Pocsék formája egy szolgáltatás megtagadásának. Se magyarázat, se second chance, csak egz rideg email. Azota chikita, clicksor, bidvrtiser és társai voltak próba alá vetve de egyik sem az igazi…

  A legidegesítőbb az hogy több “adsense mázlista” is van a környezetemben aki 1000-2000 eurokat keres havonta a legnevetségesebb niche és linkgyüjtő oldalakkal. Én pedig mint becsületes content publisher csak nézek a blokkolt accounttal :(

 2. szakmai

  Mivel ez egy szakmai blog, néhány infót én is megosztanék Adsense-szel kapcsolatban:
  – angol amerikai adsense fiókokhoz van support, sőt figyelik is ha valaki megszünteti az adsense hirdetéseket egy jól menő fiókban, akkor megkérdezik e-mailben miért csökkent le hirtelen a forgalom…

  2× is kaptam ilyen levelet…

  – magyar, szlovák, osztrák stb. a leszart kategória = robot + van két kislány aki 6-8 hónappal (jó esetben, legtöbb esetben azonban a fellebbezés válasz nélkül marad) később kattint egyet a sablon levélre: felülvizsgálati kérelem (de valódi vizsgálat az nincs).

  Nekem egy fiókot (kelet európiai) több ezer eurós bevétel mellett dobott ki a szokásos sablon levél mellett, ergó ellopta a havi bevételem. Áttettem más ismertebb ország pénznemére, hogy bizonyítsam a korábbi forgalmak megvannak, valósak, nincs érvénytelen kattintás ezt is megküldtem leszarták…

  Miután leszarták “kipicsáztam” már elnézést, az összes oldalról az összes adsense/Double Click (erre is az adsense szabályzatok vonatkoznak még ha nem is fut benne adsense hirdetés!!! (jó tudni) a “jobb országbeli” adsense kódot.
  Mivel angol nyelvű oldalak is vannak, így szerencsére létezik Adsense alternatíva egész komoly rendszerek és bár kevesebbet fizet, de azt ki is fizeti szemben a Google-lel.

  Miután töröltem az összes adsense kódot ugye lecsökkent a fiók bevétele. Pár hétre jött két sor a Google stratégiai partnerek osztálytól: észrevették, hogy lecsökkent a forgalmam, tudnak-e segíteni.
  Hát a két sorra írtam egy A4-es oldalt. Leírtam az összes panaszom stb. erre még nem kaptam választ, de úgy vagyok vele, hogy inkább kisebb pénz, de nem függők az Adsense robotoktól…

  És ez a Google szempontjából azért komoly probléma, mert aki ennyit termel havonta, valamilyen szinten azért ért is a témához és viszi a Google rossz hírét (jómagam is tanítok a témában óraadóként a felsőoktatásban) nem sértődöttségből, hanem azért mert ez a szolgáltatás így rossz.