Adsense az RSS feedekben

Ma reggel – de lehet már tegnap is – már elérhető volt a Google Adsense fiókomban a hirdetések hozzáadása az RSS feedekhez lehetőség.

google adsense for RSS feeds

Első léoésként meg kell adnunk egy feed-et, ahol szeretnénk hirdetéseket megjeleníteni. Jelen esetben és megadtam a seo blog feed-jét, ami http://www.seoblog.hu/feed/ .
A detektálás után beállíthatjuk a feed nyelvét, illetve kiválaszthatjuk, hogy akarunk e statisztikát a feedtartalomra feliratkozottak számáról, illetve a kattintásokról.

Ha ezzel megvagyunk, akkor a Google generál nekünk egy “új” feed címet, nekem ez lett: http://feedproxy.google.com/~r/seoblog/oWOF/

A teendőnk ezután az, hogy az összes feedforgalmat az új címre írányitjuk. Különböző platformok alatt ez egyszerű (Blogger, WordPress, TypePad, MySpace, Podcasting), ezek beállításához a Google segítséget is ad.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor a weboldalunkon megjelenő Adsense hirdetésekhez hasonlóan, be tudjuk állítani, hogy milyen típusú (csak szöveges, képek is) hirdetések jelenjenek meg a feedben. Állítható a hirdetés elhelyezkedése (alu, felül), illetve gyakorisága (minden feed elem, minden második feed elem, stb.).Tudunk csatonákat létrehozni itt is, valamint a színezés is megoldható a testreszabhatóság jegyében.

A befűzött feed-eket pedig egy új címen érhetjük el, innen tudjuk is menedzselni őket: http://feedburner.google.com. (Ide egy létező Google Account segítségével léphetünk be.)

6 hozzászólás - “Adsense az RSS feedekben”
 1. zRg

  hmm, nem túl agresszív ez? “fogyasztóként” nekem ez fájna…

 2. mosquito

  en nem sok kulonbseget latok az oldalon elhelyezett Adsense vagy egyeb hirdetesek es az RSS feedekbe helyezettek kozott.. raadasul ez meg beta, csomo RSS olvasoval nem is megy, masreszt biztos lesznek adblokkerek itt is :) sajnos ez a hirdetes tema ilyen, en sem feltetlen rajongok erte, de ugyis beferkozik minden helyre ahova csak tud.. :)

 3. Ásóka

  ..semmivel sem agresszívebb, mint a TV reklámok a film közepén, vagy egy Talmácsi éppen előzni akar motorverseny félbevágásánál..oder?

 4. zRg

  hát, azért ez nekem kicsit neccesebb. a feedeket sokan (én is) arra használjuk, hogy ne kelljen a sok járulékos izén átrágni magunkat a tartalomig. ha feedet kínálok a felhasználóknak, azt azért teszem, hogy szeressenek, és végső soron megnyissák az oldalaimat. hát emiatt nem riogatnám őket már a feedben reklámmal. persze ez ízlés kérdése, én menten leiratkozom egy feedről, ha meglátom benne a reklámot, az biztos.
  viszont ha pl. egy hasznos tartalmat nyújtó oldalt látogatok rendszeresen, kikapcsolom az adblockerem is arra a domainre. bár lehet, hogy nem én vagyok a prototípus…

 5. SpongyaBOB

  “Hívj meg egy sörre!” vagy “Hívj meg egy kávéra!”
  azaz: donation.
  Nem hiszem, hogy prototípus lennél, ha igen, akkor én is az vagyok, mert én így gondolkodom:
  Nemzetközi- és világ viszonylatban az olyan oldalak esetén, amelyek teljes áttekintést és segítséget nyújtanak bizonyos népszerű, vagy aktuális témákban, a laikus felhasználók számára is jól érthető módon, gyakori megoldás a PayPal, vagy egyéb online fizetés, pénz küldés a szerkesztő számára.
  (Sokszor “vicces” formában, vagyis:
  “Ha tetszik a blog és szeretnél újabb cikkeket olvasni, hívj meg egy kávéra!”
  Természetesen ez nem kötelező, illetve rengeteg esetben maximálva is van az átküldhető összeg: 1-10USD, ezzel értékelve az oldal szerkesztőjének fáradtságos munkáját.)
  Itthon ez még nem elterjedt módszer, a különböző ok-okozati, illetve jogi feltételek miatt, így én az adott oldal tulajdonosát úgy szoktam jutalmazni, hogy az általa megjelenített AdSense (vagy egyéb) hirdetésekre kattintok. Természetesen a bevétel nagyobb része így a Google -t illeti, azonban valahol mégis csak.. :]
  Amíg nincs DONATE 1-10$ addig ez marad itt is :]

 6. zRg

  :) van még remény…