Új adatok a Webmaster Tools-ban: search queries w/ top pages, közbeeső linkek

Szerző:

2010 december 14Keresőoptimalizálás

Újabb remek újításokkal bővült a Webmaster Tools, ahogy arról a hivatalos blog is beszámolt.

Megint csak meghallgatásra találtak a felhasználók kívánalmai, így további lekérdezhető adatokkal bővült pl. a “Search Queries” report, ezentúl a “Top queries” mellett a “Top pages” is megjelent. Ez alatt a fül alatt azoknak az oldalaknak a listáját találjuk, melyek a legnagyobb megjelenéssel szerepelnek a Google találati listájában, plusz megkapjuk hozzájuk azoknak a kulcsszavaknak a listáját is, amik a legtöbb forgalmat vezetik rájuk. Természetesen ezen felül ott szerepelnek a szokásos Impressions, Click, CTR és Average position adatai is.

Ha szűkíteni szeretnénk a listát, akkor pedig a Filter lehetőségnél pie char segít vizuálisan is megjeleníteni az egyes források mértéket, ez irtó hasznos, nekem legalábbis tetszik :)

Korábban: CTR és egyéb nyalánkságok a Webmaster Tools-ban

Másik feature, hogy a linkek lekérdezésénél, ha lebontjuk őket, akkor már láthatjuk egy-egy átirányítás esetében a közbeeső linkeket. A közbeesőt itt úgy kell elképzelni, hogy az egyik oldalad kap egy linket mondjuk egy twitter üzenetből bit.ly-n keresztül, akkor jelen esetben már nem csak a twitter.com/user/status/… lesz ott mint forrás, hanem látható lesz a közbeeső bit.ly-s link is.

Jó látni, hogy egyre több hasznos dolog kerül be a GWT-be, használjuk hát gyakran :)