Rank-o-Meter 4Google – kulcsszó pozíció vizsgáló iPhone app

Szerző:

2010 április 27Keresőoptimalizálás

Egy ideje keresgetem már az ultimate ranking checkert iPhone-ra, de nem sikerült rátalálnom. Eddig. Időről időre csinálok egy “SEO” keresést az App Store-ban, szépen végigszemlézem a találatokat, és most megakadt a szemem egy programon. A legnagyobb probléma a korábbi pozíció ellenőrzőkkel az volt, hogy nem lehetett hozzáadni a google.hu vagy egyéb domaineket ahol a keresést végezze, csak a google.com volt bedrótozva.

A Rank-o-Meter 4Google egy viszonylag egyszerű program, alapvetően ingyenes, ami 1 domain és hozzátartozó 2 kulcsszó megadását engedélyezi. Ez tökéletes ahhoz, hogy kipróbáljuk, és megnézzük, hogy tetszik e. Ha tetszik, akkor egy ‘in app purchase’ segítségével 5 dollárért hozzájutunk az unlimited verzióhoz, ahol már szabadon garázdálkodhatunk korlátlan domain és kulcsszó megadásával.

Kulcsszót hozzáadhatunk, törölhetünk, és ami egy jó feature még, hogy az adott kulcsszóra megjelenő többi találatot is láthatjuk, a 8. és 64. helyig, ez beállítható. Ezeket az oldalakat egy beépített böngésző segítségével meg is látogathatjuk akár.

A legjobb, hogy egy adott kulcsszóhoz szépen ki is választhatjuk, hogy milyen tld-s Google keresés pozícióit szeretnénk vizsgálni. Ez eddig hiányzott a többi applikációból.

Van még egy hasznos része az applikációnak, ez a timeline, ahol az egyes kulcsszó pozíció lekérdezések közti helyezésváltozásokat láthatjuk. Jól tud jönni a cucc sok esetben, én hasznosnak találtam, bátran ajánlom!