Heti rövid

Szerző:

2009 november 15Keresőoptimalizálás

Oldalbetöltődési idő mint ranking factor?

Matt Cutts említette a Pubcon-on, hogy elég erős lobbi van a cégen belül azért, hogy egy oldal sebessége rangsorolási tényezővé váljon. Semmi hivatalos nincs ezügyben, de azt tudjuk, hogy az Adwords hirdetések esetében a kulcsszavak minőségi mutatójának megállapításakor az oldalbetöltődési idő szerepet játszik.

Látszik, hogy a Google-nek fontos a sebesség, és igyekszik mindig tenni valamit az ügy érdekében. Az általuk kiadott Page Speed pluginnal pédául saját magunk analizálhatjuk az oldalainkat, illetve a héten tett és nagy port kavart – A 2x faster web – bejelentés is jól mutatja ezt.

Keresőmarketingnap, kérdezz a SEO szakértőktől

November 18-án lesz a harmadik Keresőmarketingnap konferencia, lesz SEO kerekasztal is, ahova még mindig várjuk a kérdéseket, melyeket ott elemzünk és válaszolunk majd meg. Új ember is csatlakozik hozzánk, Gerhát Tamás az Arcus Search SEO projektjeinek vezetője. A kérdéseket a konferencia honlapján teheted fel!

Új Keyword interfész a Google Webmestereszközökben

A Keywords magyar nyelvi beállításoknál Kulcsszavak táblázat mostantól naponta frissül, és azokat a leggyakrabban előforduló kulcsszavakat hivatott megmutatni, melyeket a Google talál az oldal feltérképezése során. Az ajánlás szerint “Ezeknek érdemes tükrözniük webhelyének tárgyát.”

A kulcsszavakra kattintva láthatjuk azok előfordulási számát, illetve azoknak az oldalaknak az URL-jét, amelyeken a választott kulcsszó a leggyakrabban feltűnik. Segítségével megnézhetjük például, egy kulcsszóra az az oldal emelkedik e ki a többi közül amit szeretnénk, vagy van e esetleg kulcsszó kannibalizálás valahol. Kicsit zavarhatja a képet, hogy csak 1 szavas kifejezéseket mutat.

Wappalyzer Firefox plugin

A Wappalyzer Firefox plugin segítségével könnyen és gyorsan képet kaphatunk, hogy az adott oldal milyen motort, szolgáltatást, tracking kódot használ. A telepítés után a jobb alsó sarokban láthatjuk a használt komponenseket, melyek listája jelenleg a következő:


AWStats, BIGACE, BigDump, Blogger, Clicky, CMS Made Simple,
ConversionLab, Coppermine, cPanel, Crazy Egg, CubeCart, DirectAdmin, dojo, DokuWiki, Drupal, e107, ExtJS, eZ Publish, FluxBB, Google Analytics, Google Friend Connect, Google Maps, IPB, Joomla, jQuery, Koego, Kolibri CMS, LiveJournal, Magento, MediaWiki, MiniBB, MochiKit, MODx, MooTools, Movable Type, MyBB, MyBlogLog, OneStat,
osCommerce, osCSS, papaya CMS, PHP-Fusion, phpBB, phpDocumentor, phpMyAdmin, Plesk, posterous, Prestashop, Prototype, punBB, Quantcast, s9y, script.aculo.us, Site Meter, SMF, SPIP, Squarespace, StatCounter, Tumblr, TypePad, TYPO3, TYPOlight, Ubercart, Vanilla, vBulletin, viennaCMS, VisualPath, Vox, VP-ASP, W3Counter, webEdition, WebPublisher, WikkaWiki, WordPress, XMB, xtCommerce, YaBB, YUI, Zen Cart