Don’t Make Me Think – Könyvajánló

Szerző:

2008 október 2Szubkult3 hozzászólás

don't make me think
A HVG médiablogján olvastam erről a könyvről a napokban, és elsőre megfogott amiket “beharangoztak” róla. Már csak azért is szimpatikus volt, mert usability dolgok időről időre előkerülnek ha SEO-val foglalkozik az ember. Gondoltam hiányos tudásomat fejlesztvén, megveszem. Elsétáltam a legközelebbi Alexandrába, és gyorsan meg is vásároltam (3990 huf).

A médiablog írójához hasonlóan – bár nem olyan rövid idő alatt -, gyorsan végeztam, és azt kell mondanom, hogy remekbeszabott a könyv, amit Steve Krug írt. Jól felépített, olvasmányos, felesleges technikai sallangoktól mentes, képekk ábrákka, színesen szagosan. Ráadásul még a magyar fordítás is megőrizte az eredeti angol könyv humorát :)

A részletesebb elemzésért javaslom a poszt elején belinkelt médiablog kapcsolódó írását, egy példafejezetet pedig itt találtok: How we really use the Web

Hiszitek vagy nem, azóta tényleg máshogy szemlélem az oldalakat.

3 hozzászólás - “Don’t Make Me Think – Könyvajánló”
 1. Alex

  Én megrendeltem a bookline.hu-n 20% kedvezménnyel :))) 2 nap alatt itt is volt.
  Tényleg jó könyv, érdemes elolvasni.

 2. Sunjaka

  Én még angolul olvastam kb. fél évvel ezelőtt, s azóta is a kedvenceim közzé sorolom. Ennek a könyvnek a hatására írtam meg a usability témakörben a szakdolgozatomat.

 3. admin

  Sunjaka, van ra esetleg lehetoseg, h elolvassam a szakdolgozatod? Sosem art a muvelodes.. :) Elore is koszi!