Könyv és könyv

Szokásos könyvajánló rovatunkban most a The Art of SEO című könyvet ajánlom az érdeklődők, illetve azok figyelmébe is, akik 2009-ben még mindig megkérdőjelezik, hogy van e létjogosultsága és szükség van e a SEO-ra.

A könyv szerzői között olyan nevek köszönnek vissza mint a SEOmoz-os Rand Fishkin, vagy a Stone Temple Consulting-os Eric Enge. Ez előszót John Battele írta, és a Matt Cutts is reviewerek közt van.

A témák természetesen a szokásosak, a tartalmat a fenti amazon.com-os linken pedig meg lehet tekinteni. Amiben viszont hiszem, hogy különleges és minőségi ez a kiadvány, az a szerzők személye, akik nekem mintegy személyes garanciát biztosítanak. A könyv honlapja elérhető a artofseobook.com címen.

Ami különlegesség még ennek a könyvnek a kapcsán, hogy megjelent iPhone-on is, 5$ az ára, és az O’Reilly Media és a Lexcycle közötti együttműködés keretében egy komplett könyvolvasó keretet kapott. Van full-book szöveg keresés, landscape mód, beépített szótár, többféle font és állítható fontméret, zoom a képeknél, stb.

A harmadik keresőmarketingnapon kaptunk egy könyvet, Keresők és Webhelyek a címe, amit szeretnék felajánlani valamelyik blogolvasónak, mert nekem már van belőle egy példányom. A szerencsés az lesz, aki megmondja, hogy hol lakik Marissa Mayer (Vice President of Search Product and User Experience at Google) , akinek a jövő hónapban lesz az esküvője. Egy város, és egy épület neve lesz a megfejtés.

Ez a könyv nem egyszerűen egy azok közül a keresőmotor-optimalizálással (SEO) foglalkozó kiadványok közül, amelyek alapvetően marketingeseknek íródtak. A lényeges eltérés az, hogy ebben azok a szakemberek találhatnak a való életből vett példákat és gyakorlati tanácsokat, akik a webhelyek megvalósításával, fejlesztésével foglalkoznak, és szeretnék eljuttatni üzenetüket a célközönséghez.

7 hozzászólás - “Könyv és könyv”
 1. syck

  San Francisco Four Seasons ?

  a megoldas megtalalasaban a szorcs.hu volt a segitsegemre ;)

 2. mosquito

  kerdezed, vagy valaszolod? :) de okes, elfogadom, ez a helyes megfejtes :) a nyeremenyedet postan kuldjuk el, vagy valami mas formaban. felveszem veled a kapcsolatot! gratulalok!

 3. zerushunter

  tyűű, én nagyon szeretném ezt a könyvet!! meghívottként vettem részt a konfon és sajnos én nem kaptam így.

 4. mosquito

  kedves zerushunter, nem igerek semmit, de megprobalok vmit intezni.

 5. zerushunter

  előre is köszönöm!

 6. Bogdán Tamás

  Munkatársamtól kaptam meg a könyvet a héten. Beleolvastam pár oldalt és nekem egyelőre nagyon tetszik, csak ajánlani tudom.
  Bookline.hu-n egyébként most akciósan meg lehet venni. http://tinyurl.com/yfzm6jb

 7. tekatana

  hát vagy még “akciósabban” a kiadótól :):
  http://www.kiskapukiado.hu/main.php?SHOW_BODY=books&OP=detailed&PROD_ID=165