(M)ilyen volt a Keresőmarketingnap(?)

Jó volt. Egyfelől. De inkább kifejtem.

Jó volt, hiánypótló, mert kell ez idehaza, muszáj a témát pörgetni. A tavalyival ellentétben kicsit több gyakorlatias előadás volt, nem csak rizsa, és szerencsére több SEO-val kapcsolatos téma is helyet kapott.

A jó konferenciát csinálni viszont nehéz feladat, azt hiszem. Ottvan egyrészt 200 különböző ember, különböző érdeklődéssel, szakmai felkészültséggel, elvárásokkal. Nekik teljes mértékben megfelelni szinte lehetetlen. Ha túl mélyen bonyolódsz dolgokba, akkor elmegy az idő, nem érti a fele társaság. Ha olyan a tematika, akkor nehéz szponzort találni, stb. Szóval nem könnyű. De legalább volt, és lesz. Reméljük.

Ami észrevételek viszont megfogalmazódtak bennem, azok a következők. Leginkább a SEO-s részekkel kapcsolatban. Én úgy látom, hogy van rá igény. Kell is, hogy legyen. Talán a jövő évi Keresőmarketingnapon lehetne külön keresőoptimalizálással foglalkozó szekció, ahol jobban helyet kapnak a hallgatói kérdések, több idő van gyakorlati bemutatókra, stb. Még az is lehet, hogy – bár a keresőoptimalizálás a keresőmarketing része – egy teljesen különálló külön szerveződésű Keresőoptimalizáló nap is elférne.

Szívesen hallgatnék külföldi előadókat – meg kell fizetni tudom -, és olyan témákat, amik újszerűek, alig ismertek. Amikre az előadóknak is hosszasan kell készülni, és beleásni magukat a dolgokba, nem csak elcsépelt frázisokat puffogtatni. Lehetnének esettanulmányok, személyes tapasztalatok, stb. Az idei honlapboncolgatás jó ötlet volt amúgy, csak ahogy Konrád is írja a blogjában, a kivitelezésén kell picit finomítani.

Mindenesetre köszönet a szervezőknek a rendezvényért, a lehetőségért, hogy ott lehettem, és már nagyon várom a következőt :)

4 hozzászólás - “(M)ilyen volt a Keresőmarketingnap(?)”
 1. Longhand

  Egy elég komoly kizárólagosan keresőoptimalizálás konferencia szervezés alatt van már, more details soon ;)

 2. mosquito

  na, ezt jo hallani! azt lehet tudni, h meg az iden osszejon?

 3. bano

  SUPERSEO 2009: a tervezett időpont és helyszín: 2009. február 17-18., Galyatető, Hunguest Grandhotel Galya. (http://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/galyateto/hunguest_grandhotel_galya/)

  Alapos, részletes előadások, hosszú beszélgetések. A két fő pillér: nagy hazai tartalomszolgáltatások és a turizmus.

  A programvázlat már alakul – ám aki érez magában erőt egy tartalmas előadáshoz, azt nagy tisztelettel várjuk.

  Mikulásra minden fix kell legyen, addigra a részletek kint lesznek a weben; ha minden jól megy a http://superseo.hu cím alatt.

 4. mosquito

  koszi Bano az infot! ha barmiben tudok segiteni, akkor keressetek batran