Hogy csinálhatná ki Murdoch a Google-t?

Szerző:

2009 november 14Hír / Info / Pletyka Szubkult

A legfrissebb Murdoch sztorit mely szerint ugyebár a News Corp elnöke kitiltaná a tolvaj Google-t az oldalairól, ismerjük.

Láttuk a Hitwise adatait is arról, miszerint a Google és a Google News-ból jövő látogatók kb. 25%-át adják a médiabirodalom egyik zászlóshajója, a Wall Street Journal forgalmának.

Szerintem épeszű ember nem is nagyon kezdett el aggódni, hogy jajj mi lesz a Google-el, de “Jason mindig tud meglepetéseket okozni és a SEO-nak nincs jövője Calacanis” felvillantott egy ötletet, ami engem is elbizonytalanított egy pillanatra.

Röviden arról van szó a videóban, hogy ha a News Corp site-jai, és még néhány Top híroldal (NYT, CNN, stb.) összeállna, kitiltaná a Google-t, majd mondjuk a Microsoft-al leszerződnének, és pénzért beengedik a Bing-et, hogy indexelje a tartalmukat, az nagyon-nagyon rossz lenne a Google-nek, mert az emberek szépen átvándorolnának a konkurens keresőhöz.

Az alapfelvetésben első hallásra van ráció, hiszen még az is előfordulhat, hogy világszinten követnék ezt a példát más oldalak és médiacsoportok is.

Mi lenne például ha az Index és az Origo összeállna, hogy kitiltják a Google-t, majd leszerződve mondjuk a Szörccsel, csak neki engednék az indexelést. Csapatostul vonulnánk a Szörcs oldalaira keresni? Esetleg csak híreket keresnénk itt? Vagy mennénk más híroldalakra?

Ti mit gondoltok erről az egészről?

(via @techcrunch)