Webmaster Central újdonságok

Szerző:

2009 június 11Keresőoptimalizálás

A nemrég ráncfelvarráson átesett Google Webmaster Central-ban helyet kapott egy-két hasznos apróság, amiről ugy gondolom érdemes szót ejteni. Egyébként ha minden igaz, már mindenki az új felülettel szembesül aki belép.

Ilyen például a Message Forwarding lehetősége, melynek lényege annyi, hogy a verifikált site-okkal kapcsolatos “bizalmas” információkat, már nem csak a webes felületen tudjuk megtekinteni, hanem lehetőség van egy email cím megadására is, ahova szeretnénk ha érkeznének az üzenetek.
Ez jó, hiszen sokkal gyorsabban értesülhetünk az esetleges problémákról, vagy ne adj isten az újrafelvételi kérelmünk (reconsideration request) elbírálásáról.

A Change of Address featurenek akkor tudjuk hasznát venni, ha egy meglévő siteunkat egy új domain alá szeretnénk helyezni. Itt lehetőségünk van tudatni a Google-al az új URL-jét a siteunknak, aki cserébe gyorsabb index frissítést ígér. A bővebb lépésekről is itt találunk infókat. Az opció elérhető a Site configuration / Change of address menüben. (magyarul nem tudom hogy van fordítva, elnézést.)

Google Webmaster Central