Végre! Felhasználó hozzáadása a Google Webmaster eszközökben

Szerző:

2010 március 3Keresőoptimalizálás

Rövid, de annál nagyszerűbb hír a mai napra. A webmesterek körében egy nagyon régen várt funkciót épített be a Google a Webmaster Tools-ba, aminek segítségével egy már ellenőrzött (verifikált) weboldalhoz egyszerűen tudunk hozzáadni más felhasználót, aki hasonló jogokkal bír mint mi.

Eddig ez a procedúra úgy nézett ki, hogy minden egyes érintettnek, aki szerette volna “admin” jogokkal elérni egy adott weboldalhoz tartozó lehetőségeket a Webmaster Tools-ban (URL eltávolítás kérése, Sitelink menedzsment, stb.), annak is ellenőriztetni kellett a weboldalt a rendelkezésre álló eszközök valamelyikével. Tehát vagy újra be kellett szúrnia egy META sort, vagy egy üres, speciális nevű file-t kellett feltölteni a site gyökerébe. Ez azért se nem szép, ráadásul macerás is :)

Ezentúl máshogy lesz. Az a személy, aki ellenőriztette a site-ot, új felhasználókat is hozzá tud adni. Néhány dolog amit érdemes fejben tartani:

  • Ahhoz, hogy új felhasználót tudjunk egy sitehoz adni, kell, hogy legyen egy delegált
    személy, aki már ellenőriztette a site-ot
  • Az új hozzáadni kívánt személynek rendelkezni kell Google Account-al
  • Ha az első ellenőrzést végző személy “nem ellenőrzötté” válik, akkor az összes hozzáadott felhasználóra is érvényes lesz

Az email cím hozzáadási lehetőséget a Dashboard-ról indulva, az adott weboldal neve melletti “Ellenőrzött” vagy “Verified” linkre kattintva érjük el.

Köszönjük a Google-nek, hogy meglépte ezt az apró ám annál hasznosabb lépést :)