Headspace2 – SEO svájcibicska wordpresshez

Szerző:

2007 szeptember 25Keresőoptimalizálás Wordpress

Biztos feltűnően sokat írok mindenféle wordpress dolgokról, pluginekről, de úgy érzem a saját bőrömön, hogy az ezekkel való játszadozás és ismerkedés, rengeteg hasznos információt ad, és szépen végigvezet a keresőoptimalizálás számos alapvető tételén.

Számos jó plugin van, van amelyik többet, van amelyik kevesebbet tud. Sikerült a napokban rátalálnom egy ultimate pluginra, John Godley készítésében. A neve Headspace2, és azt kell, hogy mondjam, az eddigi legkomplexebb eszköz a SEO feladatok végrehajtásához.


Nagyvonalakban. Taggelhető postok, egyedi page title, site name, site description, egyedi oldal megjelenés, bizonyos pluginek engedélyezése és/vagy tiltása az adott oldalon, post slug állítás, more text változtatás, stb. Nagyon hasznos, hogy kínál egy bizonyos mass-editing lehetőséget a már megírt postok módosítására is (Manage/Meta-data fül alatt, tehát utólag is be tudjuk a fent említett dolgokat – és még egy rakat mást is – állítani, ha korábban netalán elfelejtettük volna. Frankó AJAX-os drag-n-drop felülete van, adja magát. Tud importálni már korábban megadott adatok pl. az All-in-one SEO pack-ből, vagy az UTW-ből (Ultimate Tag Warrior) is,

Továbbá, lehetőségünk van a különféle oldalak (Kategóriák, Archív, 404 oldal, Author oldal, Kereséso oldal) tetszés szerinti szerkesztésére is, külön RSS névvel akár, noindex és nofollow kapcsolókkal.

Gyakorlatilag úgy történik a dolog, hogy lekérünk egy oldalt, a Headspace megnézi az adott oldalhoz kapcsolt meta-adatokat és alkalmazza őket. Aztán megnézi az összes oldalra és postra alkalmazott beállításainkat, és ha vannak ezeket is alkalmazza. Majd a legvégén megnézi a site wide beállításokat, és azokat is alkalmazza, Gyönyörűen testreszabható vele minden. Egy példa. Írunk egy postot, és hozzá adjuk a következő tageket: seo blog. Globál szinten pedig beállítottuk korábban, hogy mindig legyen a tagek közt a keresőoptimalizálás. Akkor a megjelenítésnél kiolvassa a post meta-data-iból a seo blog taget, majd a site wide opciókból a keresőoptimalizálás taget, és hozzáfűzi azt is. Remélem nem sikerült túl bonyolultra a magyarázat :)

Huhh, és még nincs vége. Vannak site modulok is, amelyek az egész és nem csak egy adott oldalra kifejtik a hatásukat, ilyen a Google Analytics, Google Section Targeting, StatCounter vagy WordPress content formatting modulok. (Van még több is :)

És akkor a dinamikusan generált meta-data-kat még nem is említettem ;)

A plugin angolul és spanyolul beszél, de nagyon szép helpje is van, simán el lehet vele boldogulni. Csak ajánlani tudom.

A plugin letöltése: headspace2.zip