Google Analytics vs. Yahoo! Web Analytics

Az Insightr digitális reklámügynökség gondolt egyet, és összehasonlította a két nagy analitikai konkurenst, a Google Analytics-et és a Yahoo! Web Analytics-et.

Egyszerűen fogták a legjellemzőbb dolgokat, és saját véleményük alapján pontozták egyiket és másikat. A szolgáltatások nyitóoldalától kezdve, a tracking code testreszabáson keresztül, az E-commerce mérésekig, 27 elemet vetettek össze. A Yahoo! Web Analytics elég magasan veri a Google Analytics-et szerintük, és ha leszámítjuk, hogy a prezi végén egy GA -> YWA migráció vállalása is feltűnik potom 2.500 dollárért – szóval maguk felé hajlik a kezük -, akkor is igazat kell nekik adnom.

De ezt majd mindeki eldönti maga, ha megnézte az összehasonlító slide-okat.

A lényeg azonban ott van, hogy hiába rak elénk a YWA vagy az Omniture is mérhetetlen sok lehetőséget, ha még a Google Analytics által kínáltakat sem használjuk ki rendesen, és megállunk a látogatószámokban való gyönyörködésnél.

A Google Analytics a felhasználók 90%-át bőven ki tudja elégíteni. Nem méregdrága szoftverekre van szükségünk, hanem a jelenleginek a megfelelő ismeretére, és a benne rejlő lehetőségek kiaknázására. Ez persze idő és energia, sokat kell egy-egy report előtt görnyedni, de kell, mert muszáj megismerni a látogatóinkat. Nem elég csak azt tudni, hogy hányan jönnek.

6 hozzászólás - “Google Analytics vs. Yahoo! Web Analytics”
 1. BaluKapitány

  egy dolog lenne csak érdekes számomra amit a GA-ban nem találok: szeretném tudni, hoyg melyik kulcsszóval melyik oldalra érkeznek a látogatók…
  vagy tud ilyet és csak én nem találom? segítsetek :)

 2. István

  csak nem törölve lettem? jajj

 3. zala

  bannoltok, mert segítettem BaluKapitánynak?

  :DD

  Joey magyar szinkronnal erre azt mondaná, hogy patetikus :)

 4. mosquito

  Ne haragudj, a blog mas IP cimre koltozott, es a legutolso adatbazismentesbol sztem pont kimaradt a hozzaszolasod.

  De megvan, idezem :)

  “BaluKapitány: Tartalom / Tartalom cím szerint és a táblázat fejlécében a legördülőből kiválasztod azt, hogy ‘kulcsszó'”

 5. zala

  hehe, csúnyán lyukra futottam :)
  mentségemre felhoznám, hogy a kommentem után a seoblog.hu helyett csak vmelyik http error volt sima böngészővel, míg tor-on keresztül simán betöltött. utólag érthető a dolog, de erre nem gondoltam, hanem egyből valami elfajzott összeesküvés-elmélet ugrott be.
  kicsit szégyellem, hogy ilyen patetikus voltam.
  hajrá seoblog :)

 6. Guppyluh

  Hey all, how do you squander your holidays?