Ne lopj, sánta kutya!

Szerző:

2009 október 26Szubkult13 hozzászólás

Egy kedves kolléga úgy gondolta, hogy a távozása után elvisz néhány dokumentumot, kampány template-eket, és ki tudja még mit. Elég kivédhetetlen dolog ez, gondolom máshol is előfordult már ilyen. Új céget alapítani azonban, majd ott ezeket az anyagokat felhasználni már nem szép dolog.

Főleg nem akkor, ha az illető annyira béna, hogy a template-ek adatlapját elfelejti módosítani, így abban egyértelműen látszik, hogy ki az eredeti szerző, és melyik cég színeiben készűlt az adott anyag. Az Infinit Média egyik alkalmazottja – volt Kirowski-s dolgozó – pontosan így tett.

K. kolléga, ne lopj, tanulj (szakmát es office használatot)!

13 hozzászólás - “Ne lopj, sánta kutya!”
 1. Tóth András

  Azt sajnálom ilyenkor, hogy ez a postot pont a célcsoportja nem olvassa. Szánalmas…

 2. terdelyi

  Most már hiába próbálom kiröhögni a forráskódban turkálva?

 3. Rabbit

  Most látom, hogy mit neveznek ők “médiavásárlásnak”, az is szép =:)

 4. Miki

  De igen. Olvassa és elgondolkodik…

 5. Miki

  Elgondolkodom!

 6. zRg

  Rákattintottam az infinit média linkjére, és trójait fogott az avast.
  HTML:Illiframe-D [Trj]
  Epic fail.

 7. VargaZ

  Sajnos erről lemaradtam, de ügyes volt :)

 8. szabi

  Fogalmam sincs, hogy lehetne az ilyet kivédeni – Kiró beperelhetné gondolom, már ha érdekli egyáltalán… Amúgy az oldal kódja okádék, bár gondolom egy keresőmarketingest ez hidegen hagy, végülis nem számít…

 9. Miki

  Egy barátom küldte a linket, mivel tudta, velük csináltatom ezt a munkát (hát igen…). Lemondtam, mivel megingott a bizalmam és a statisztikának sem hiszek már…

 10. Miki

  Köszönöm!

 11. Anny

  Sziasztok,

  Nekünk már dolgozott az Infinit media és jelenleg is dolgozik google adwordsben. Eddig nem csalódtam bennük, szerintem nagyon profik, pedig előtte sok kóklerrel találkoztunk…
  Ki csalódott bennük és miért?

  Ödvözlettel:
  Anny

 12. Jól értem?

  Az utolsó mondat: “tanulj office használatot”… ha nincs ez a baki, akkor ugye rendben van a dolog… Ez jön le nekem ebből…Talán nem is lopás, csak újrahasznosítás. Nem egyedüli a példa, ezért nem is ítélik el sokan – ilyen ország vagyunk. “Ne ítélj, hogy ne ítéltess!” – mondatnak van folytatása is: ‘Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Körbe lehetne sok keresőmarketinges háza táján nézni, lennének izgalmas történetek. Potyognának a csontvázak abból a bizonyos szekrénykéből. Nyilván; valakinek érdeke az INFINIT lejáratása. Másrészt: ennek mi köze a SEO-hoz?

 13. BaluKapitány

  Ha valaki rájön hogy lehet ilyen ellen védekezni – no meg atomtámadás ellen – akkor írja meg ide. Engem is érdekel a dolog.
  Tőlünk is távozott már kolléga úgy, hogy vitte a közösen kidolgozott ötleteket és mivel mi kisebb cég vagyunk a Kirónál, így egy kicsit jobban fájt a dolog.