DNS rekord alapú site verification a Webmaster eszközökben

Új lehetőséggel bővűlt egy site tulajdonjogának az igazolása a Google Webmaster Tools felületén.

Az eddigi META beillesztésen, illetve file feltöltésen túl, mostantól lehetőség van DNS-en (Domain Name System) keresztüli verifikációra is.

A menet eleje a szokásos, hozzáadjuk a kívánt site-ot a GWT-hez, majd a tulajdonjog igazolásánál kiválasztjuk az “Add a DNS record” menüpontot.

A rendszer generál nekünk egy egyedi azonosítót, amit aztán a DNS szerverünkön, az adott domain zóna file-jában kell elhelyezni, TXT record-ként.

Sok esetben tud ez hasznos lenni, ha nincs hozzáférésünk az adott site-hoz hogy file-t töltsünk fel, vagy nincs kéznél egy sitebuilder aki a kívánt META tag-et be tudná illeszteni, így csak egy rendszergazdára van szükség, aki megcsinálja a módosítást a névszerverben. Ne felejtse újraindítani :)

4 hozzászólás - “DNS rekord alapú site verification a Webmaster eszközökben”
 1. Sallai Dani

  Illetve várni se felejtsen el, mert az első két változatot azonnal le tudja ellenőrizni, dns ellenőrzésnél ez azért nincs mindig így. Campaign Monitor-nál vártam már napokat is.

 2. BuriB

  az elején szerettem a dns rekord alapú azonosítást, de egyszerűbb,ha feltöltesz egy html file-t, mert oldal költözés esetén elég, csak a tartalmakat átmásolni, illetve a Dani által említett várakozási probléma sem lép fel.

 3. Csongor

  Tisztelt,

  Én tárhelyet cseréátem ée már 2 hete a webmester eszközökben nincs beindexelve az oldalam és a google keresőben sem található meg a domainem.

  A DNS rekord alapú site verification segitene ezen?

  Nekem most meta tag van az oldalamon, hiba, de az indexelés elmarad.

  Esetleg más az ok?

  Elöre is köszönöm ha valaki tud válaszolni

 4. mosquito

  Csongor, tobb oka is lehet annak ami miatt az oldalad nem talalhato meg a keresoben. Maga a site verifikacio kozvetlenul ezen nem segit, de ha a domained hozzaadod a Google Webmaster Tools-hoz, keszitesz hozza egy XML alapu sitemap-et, ami aztan feltoltesz, az segithet. Szinten segit, ha esetleg elhelyezel az oldaladra mutato par linket valahol, amik alapjan a robotok eljutnak hozzad. Ellenorizd azt is, h a robots.txt-ben nincs e tiltas!