Google AdManager – adszerver ingyen a google-től

Márciusban – rögtön a DoubleClick akvizíciója után – jelentette meg a Google az AdManager (Hirdetéskezelő) rendszerét, igaz akkor meghívásos formában.

Tegnaptól viszont bárki számára elérhető a Google AdManager szolgáltatása, ami a http://google.com/admanager címen érhető el, és mindösszesen egy Adsense azonosítóra van szülségünk a használatához.

De mi is ez az egész?

A Google AdManager egy komplett adszerver megoldás, hirdetések kiszolgálására, menedzselésére, nyomonkövetésére ésatöbbi. Segítségével sitejaink hirdetési felületeit tudjuk hatékonyabban kezelni. Olyan mint az OpenX :)
A felület egyszerű és áttekinthető, beszél magyarul is, bár ez sokszor inkább zavaró volt mint hasznos :) A háttér megbízható, hiszen a Google infrastruktúrájának magas rendelkezésre állására támaszkodik. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy Index.hu nyitóoldalt azért megérezne e, bár valószínűleg nem ;)

A bejelentésről és a feature-ökről bőbb infó itt: Ad serving for everyone

3 hozzászólás - “Google AdManager – adszerver ingyen a google-től”
 1. kulcsszo

  Próbálta már valaki?
  Hát nem egyszerű legalább is nekem nem az, mivel az alap felépítése inkább ahogy láttam a php adsnews hoz hasonlít.
  Ami azért az adverticum rendszerétől igen csak eltér.

 2. admin

  en szorakoztam vele – nem elesben – amikor kijott.. de miutan egy masfel ora volt mire megtalaltam, h az altalam keszitett kreativot hogy toltom fel, inkabb feladtam :) marad az openx, http://www.openx.org , azt ismered?

 3. Ingyen blog

  Hát nem tudom te hogy vagy vele, de nálam még mindig angol.