Szól a Google ha meghackelték a site-od

Szerző:

2010 március 2Keresőoptimalizálás

A Google Webmaster Central eddig is számtalan hasznos infó látott el minket a weboldalunkat illetően. Különböző, a feltérképezés során talált hibákról a dashboardon figyelmeztetett a rendszer, majd tavaly nyár elején jött a Message Forwarding, hogy ne kelljen mindig bejelentkezni a felületre ha az esetleges értesítéseket szeretnénk látni, hanem egy általunk megadott email címre is lehetett továbbítani azokat.

Az erősödő spam és megszaporodó oldalfeltörések elleni harcban, tavaly novemberben már olyan üzeneteket is kaphattunk a Google-től, melyek az oldal által használt CMS rendszer újabb verziójáról adtak értesítést, ösztökélve ezzel a felhasználókat a frissítésre.

Tovább haladva a megkezdett úton, most további értesítésekkel bővűl a repertoár. Ezentúl az alábbi gyanús eseményekről is figyelmeztetést kapunk:

  • Spam vagy zavaró felhasználó által létrehozott tartalom
  • Nagy mennyiségű komment spam és zavaró fórum oldalak
  • Feltétekezhető hack

Apró, de hasznos feature-ök ezek, amelyek eléréséhez csak annyit kell tennünk, hogy a Google Webmaster Central-ba belépünk, hozzáadjuk és verifikáljuk a site-unkat, beállítjuk a Message Forwardingot, és várjuk a leveleket.

Meglepő egyébként, hogy mennyien kevesen használják ki a Webmaster Tools által adott információkat, pedig honnan máshonnan kaphatnánk hiteles információkat a weboldalunkról mint magától a Google-től? Érdemes tehát foglalkozni ezzel, aki nem lépte még meg, az tegye meg!