Web Analytics 2.0

Pontosan ez a címe Avinash Kaushik analytics evangilasta legújabb – számszerint második – könyvének, mely október végétől kapható a könyvesboltokban. Legalábbis Amazon-on és Book Depository-n – tudjátok, náluk ingyenes a szállítás – már kintvan.

Mondanám, hogy jó ajándék lesz karácsonyra, de az még messze van, vegyétek meg gyorsan most, és kérjetek mást az ünnepekre :)

A könyv nem kezdő szint amennyire látom, néhány kiemelt rész amiről szó van benne:

 • Discover solutions for the hardest challenges, such as Multi Channel Analytics and Multi Touch Campaign Attribution Analysis.
 • Profit from analytical methodologies that attack the holy trinity of Search: Internal Site Search, Pay Per Click and Search Engine Optimization.
 • Master crucial emerging analytics fields including Twitter, YouTube, Blogs, Mobile and Rich Media Analytics.
 • Embrace experimentation (A/B, MVT or Controlled) as your soul mate; create truly customer-centric websites and innovate by failing faster.
 • Pinpoint the most relevant Key Performance Indicators for your organization and create actionable dashboards that drive change.

Bővebb infót a Web Analytics 2.0 könyv honlapján találtok

2 hozzászólás - “Web Analytics 2.0”
 1. szabi

  Megint csak morogni fogok, nem tudom fejből a címet, kolléga küldött át egy 800 oldalas seo könyvecskét a minap, mert mindent szerettem volna tudni a google_kw paraméterről – azt talán mondanom sem kell, hogy mindenről volt szó, éppencsak a prémium adsense-ről nem.

  Amúgy A/B és MV tesztelésről igen sokat mesélhetnék, megrázó tud lenni és épp nem szent grál, mint aminek sokan hiszik. No mindegy, bocs, h érdemben nem nagyon szóltam hozzá a posthoz…

 2. mosquito

  Semmi, gond ez itt nem az a hely ahol törlik a kommentet ha nem kapcsolódik releváns kulcsszavakkal a poszthoz :) Amúgy a legtöbb SEO-s könyv sajnos egy kalap szart sem ér, ugyanazokat a közhelyeket ismételgetik bennük. De Avinash munkásságát látva azt hiszem, hogy ez a könyv valóban hasznos lesz azoknak akik analitikával foglalkoznak.