Ha én magyar kereső lennék…

Szerző:

2009 november 16Keresők1 hozzászólás

Így hangzott a felütés Twitteren, és arra kértem a követőimet, hogy folytassák a mondatot, ötletekkel, kívánságokkal, meglátásokkal. Ők mit szeretnének egy ütős magyar keresőben látni, csinálni.

@ba78 Magyar kereső vagyok, a mély, spam mentes, releváns, szemantikus keresésben látom a jövőt. #husearch

@tothbenedek sokmindent. Near-live kontent, site-specifikus megjelenés, elsősorban tartalom alapú sorrendezés #husearch

@rungandras ismerném a magyar nyelvet és használnám az ingyenes nyelvtech eszközöket. #husearch

@sycko …realtime lennek es csak magyar kontetet tolnek alapertelmezetten. #husearch

@sycko piacot pedig ugy szereznek, h menove tennem a rajtam keresztul torteno keresest. #tudodmi #husearch

@rip911 Ha én magyar kereső lennék, akkor a védőoltást tuti nem hagynám ki. A google “vírus” halálozási rátája jelentős.

@forgoimi “”Ha en magyar kereso lennek, … _azért_ nem használnának mert magyar kereső lennék”

@sallaidani SERP –en jelenjen meg, hogy az ismerettségi körömben keres –e valaki ÉPP MOST hasonló témára, vagy az elmúlt x napban kerestek-e. Ehhez a keresőbe fb –al vagy iwiw –el kéne bejelentkezni.

@sallaidani Sőt, google trends szerűen az aktuális searchphrase magyarországi trendjeit jelenítse meg.

Amit hiányolok, az a videóban keresés. Van ugyanis egy hazai startup, a Mindroom, ami kéznél van, és ötvözve a képességeit egy hagyományos keresővel, igen egyedi lenne.

Bár ez már nem közvetlenül a mondat folytatása, és 140 karakterben nehéz is kifejteni mindent, de én az anyagiakhoz mérten, az online lehetőségeken kívül a hagyományos médiát is bevetném, hogy ismertséget szerezzek.

Esetleg tudnék annyira releváns lenni, és felmutatni valamit, hogy az IWIW, MyVIP, stb. vagy más nagyobb látogatottságú lapcsoport belső keresője lehessek. Ez nem egyszerű tudom, de szerintem szélesebb tömegekhez nehéz lesz más módon eljutni.

Hirtelen ennyit gondolatébresztőnek :)

Egy Hozzászólás - “Ha én magyar kereső lennék…”
  1. Zsófia

    Ha jó magyar keresőt keresel és kifejezetten azért, hogy hirdesd rajta weboldalad, akkor szívből ajánlom a http://www.itemcore.hu keresőt! Még nincs elég találat ahhoz, hogy az egyszerű felhasználókat is elcsábítsa, de a találati bővítés módja és az oldalak rangsorolása nagyon szimpatikus! A lényege, hogy bárki hozzáadhatja a különböző keresési kifejezésekhez a linkjeit, melyet a regisztrált látogatók később értékelnek, ezáltal rangsorolva a link megfelelését a keresési kifejezésnek. Ráadásul nem csak a megfelelést mozdítja előre ez a módszer, hanem a jobb külalak és az igényesebb szolgáltatást is értékelhetik a felhasználók, ellenben például a googllel.