Domainriadó

Ezzel a névvel indított új ingyenes szolgáltatást a Kirowski, hogy időben értesülhessünk a minket érintő domain regisztrációkról.

A szolgáltatás letisztult és meglepően egyszerű felülete a www.domainriado.hu címen érhető el, ahol egy regisztráció után megadhatjuk a figyelni kívánt szavak listáját.

A rendszer az ISZT kéthetes várólistáját parse-olja végig minden nap, és figyeli, hogy érkezett e olyan domain regisztrációs kérelem, mely az általunk megadott “kulcsszót” tartalmazza. Ha igen, akkor email értesítést kapunk erről, a regisztráló adataival.

Gyakorlatilag ennyi funkció érhető el az oldalon, illetve van még lehetőség a regisztrációnk törlésére is.

Én használom egy ideje, és meglepő módon a SEO és marketing kulcsszavakat kísérem figyelemmel.

Gyakorlatilag bármilyen szót megadhatunk, ékezetes neveket is. Na most ez pontosan úgy néz ki, hogy megadhatunk bármilyen ékezetes szót, ami aztán ékezetmentesítve lesz, de a rendszer automatikusan figyeli az ékezetes alakokat is, tehát kapunk frankón értesítést az ékezetes verzióról is!

Felmerül a kérdés, hogy mi a jó ebben a szolgáltatásban? Én személy szerint informóciószerzés céljából használom, hogy értesüljek, hogy milyen új domainek kerülnek regisztrációra SEO, és marketing témában. Ez ugye jelenthet új piaci belépőt, egy új szolgáltatást, stb.

Hasonlóan jól tud jönni a cucc, ha van egy szolgáltatásom, és kíváncsi vagyok, hogy milyen új konkurensek jönnek elő, később pedig meg tudom nézni az oldalukat, ha elkészül. Itt mondjuk annyi lehetne a rendszerben, hogy az egyező domainek listáját eltárolja nekem, hogy ne keljen külön máshova “felírogatni”.

De figyelhetünk a szolgáltatás segítségével márkanevet, brandet is, ha pedig ez sérti a jogaimat, akkor a megfelelő lépések megtételére is lehetőségem van.

Amit még hiányolok, az egy azonnali domain regisztráció indításának lehetősége. Bár a Kirowski nem domain regisztrátor, talán ezért maradt ki ez a funkció.

Korábban megvalósult már egy hasonló szolgáltatás LacKac jóvoltából, ott RSS-ben jöttek a várólistás és parkoló domainek, de egy idő után uncsi volt mindig napi többszáz domaint végignézni egyesével, bár voltak ennek a tevékenységnek örömteli pillanatai is, hiszen elképesztő domainek kerülnek néha regisztrálásra :)

6 hozzászólás - “Domainriadó”
 1. sajt

  Ilyen már van a domainsectornak is.

 2. Nemkopasz

  Tovabba a Kirowsky-nak is milyen jol jon ez a szolgaltatas, mert josok otletet kap a felhasznaloktol, hogy milyen domaint lehet erdemes neki regisztralni kesobbi ertekesites/felhasznalas celjabol…

 3. mosquito

  Kirowski! (pontos i-vel :)

  Nemkopasz, tegyuk most felre, h en ugye kozel allok a ceghez, de ez esetben en nem tartom valoszinunek az altalad irt lehetseges felhasznalasai modot.

  A domain regisztracio eleg sokszor hirtelen felindulasos sztori, tehat eszebe jut valami jonak itelt nev, es mar foglalom is. Nem irom be egy “figyeloszolgaltatasba” a nevet, h ugyan mar nezzuk meg, hatha vki az elkovetkezendo 3 honapban regisztral e hasonlot, netan pont ezt. Ez nem eletszeru.

  Miert figyeltetsz egy domaint ahelyett, h beregisztralnad?

 4. Longhand

  Nagyon remek ötlet, gratulálok az ötlet kitalálójának a Kirowskiban!

  (Smartsectoros alkalmazást nem ismerted eddig, nekik is)

 5. lamantin

  Azert ez hihetetlen.. micsoda hir! vazz en kb 2 eve egy par ora alatt megcsinaltam magamnak ugyanezt, csak az meg pagerank-ot is nez a felszabadulo domainekhez.

 6. lurker

  lamantin, engem ez a page-rank-es dolog érdekelne, tudnál küldeni URL-t?