Minden idők 100 legjobb SEO doksija

Szerző:

2011 július 18Keresőoptimalizálás

top 100 SEO documents

Még néhány évvel ezelőtt, amikor ismerkedtem a SEO-val, találkoztam egy mára már megszűnt ügynökség keresőcsapatának akkori vezetőjével, akivel a szakmáról beszélgettünk. Előjött persze, hogy ki mit olvas, milyen helyekről szerzi be az információit.

Az illető akkor elejtette, hogy ő bizony figyelgeti a keresők által benyújtott szabadalmakat is. Akkor ez bennem eléggé megmaradt, és bár akkor volt még más bepótolnivalóm a téren, később csak lelkes figyelője lettem ezeknek az anyagoknak.

Az egyik legjobb kivonatot ezekből az anyagokból a www.seobythesea.com blog szerzője, Bill Slawski szokta kielemezgetni és a SEO implikációit vizsgálni.

A keresők által benyújtott szabadalmak egyfelől hasznosak és érdekesek – bár az elfogadási procedura hosszadalmas, és a megoldások egyáltalán nem biztos, hogy bekerülnek a fősodorba -, ám mindenképpen valamiféle irányt mutatnak, kapaszkodót egy-egy probléma megoldására, illetve arra, hogy min is törik a fejüket Mountain View-ban. Aztán itt jön a fájó pont, amit magamnak is félve vallok be sokszor.

A Google-t nem buta emberek csinálják, a beadott anyagok pedig olyan mélységeket mutatnak, hogy ha nem vagy jártas a mesterséges intelligenciában, a nyelvi feldolgozásban, IR-ban és még vagy 2 tucat egyéb kőkemény területen, akkor bizony elszomorodsz, hogy amit te SEO alatt csinálsz, az csak a felszín kapargatása.

Persze meghátrálni nem kell, csak jó sokat olvasni, minél jobban megismerni a keresők működését, tapasztalatot és megint csak minőségi ismeretanyagot gyűjteni.

Az előzőekben felvezetett úriember ennek az ismeretanyagnak az összegyűjtését vállalta, legalábbis a legjobb 100-ét, és persze szubjektíven. Tízesével tolja ki őket a blogján, jelenleg 30-nál tartunk. Nem mindegyik szabadalom, vannak white paperek, usability doksik, etc, etc.

Melegen ajánlom minden érdeklődő számára :)

100 best SEO documents of all time, part 1
100 best SEO documents of all time, part 2
100 best SEO documents of all time, part 3

A továbbiakhoz iratkozzatok fel a SEO by the SEA blogra, ettől függetlenül is megéri!