Te melyikre kattintanál? A “nosnippet” hatásai

A nosnippet direktíva az a jóság, amivel a keresők robotjaival azt közölhetjük egy oldal esetében, hogy annál a találatnál ne jelenítse meg a description-t, valamint ilyenkor az oldal cache-elt verziója sem kerül mentésre. Tehát csak csak a Title és az URL jelenik meg. Mint ebben a példában:

nosnippet

Gondolom a kreativ.hu készítői azért tették bele a nosnippet taget az oldalakba, mert a tartalom ugye sok esetben kulcsos, vagyis csak előfizetés után érhető el, és nem akarták, hogy a Google cache-elje. Más kérdés, hogy ezt a tartalmat a Google ha akarná sem tudná indexelni.

Viszont a nosnippet alkalmazásával a SERP-ben megjelenő találatunk elég furcsán néz ki, és igazábol a poszt is erre vonatkozik, hogy te melyikre kattintanál? Én arra tippelek, hogy simán a mediainfo.hu-s találatra. Ezzel pedig látogatót vesztesz, akárhogy is nézzük. Jó persze, ez csak egy kiragadott példa.

Egyébként pedig, ha nem akarunk vagy valamiért nem írtunk az oldalunkhoz Description-t, amiből ez a snippet generálódik, akkor sincs gond, mert a google az oldalon található – és indexelhető – tartalomból igyekszik a megfelelő “leírást” odatenni a találathoz. Esetünkben pedig a néhány soros lead-ből még mindig szebb Description születhetne a Google által, mint a semmi.

Kapcsolódó írásként ajánlom Aaron Wall bejegyzését: Is your search result sexy?

5 hozzászólás - “Te melyikre kattintanál? A “nosnippet” hatásai”
 1. veszig

  Kellemes az uj design!

 2. admin

  kosz, nem birtam magammal, az elmult nehany honapban ez a 3. design, remelem ez mar huzamosabb ideig marad, valahogy nem voltam a korabbiakkal megelegedve teljesen :)

 3. Tóth András

  Nekem tetszik a nosnippet -es is, általában a TITLE a mérvadó hogy mire kattintok, mert a descriptiont lusta vagyok elolvasni. :)

 4. Harder

  egyértelműen a 2. találatra kattintottam volna, mivel csak ott van meg az általam keresett infó. A keresésben benne volt a neo interactive is, amit a 2. találatban remekül látok egymás alatt (title első része és desc. első része)

 5. mosquito

  kozben javitottak mar az emlitett oldalon is, vagyis kivettek a nosnippet-es META-t..